Historien bag den italienske ret Pizza

HISTORIEN BAG piza

Er du en af de mange danskere, der elsker at bruge en aften på at lave og spise god italiensk mad?

Så ved du også helt sikkert, hvor dyre restauranterne kan være. Har du ikke råd til det hele tiden, så kan du finde gode opskrifter på internettet.

Her kan du fx læse mere om Pizza, så du har en god fornemmelse af, hvad den indeholder, inden du begynder at lave den.

På den måde sparer du både penge og tid, når du vil have god mad, der er lavet fra bunden.

Hvad er pizza?

Pizza er en ret, der stammer fra Italien. Den består typisk af brød med en blanding af ost og kød over det. Den kan dog også være vegetarisk eller med andre former for krydderier eller andet i toppen.

Pizza er en ret, der er blevet populær i mange lande verden over på grund af dens nemme fremstilling og den store variation af ingredienser, der kan bruges til den.

Derfor findes der også mange forskellige former for pizza. Du kan altid finde inspiration i en opskrift eller en recept på nettet, hvis du gerne vil lave en bestemt type pizza.

Dette er typisk en mulighed, hvis du ønsker at lave glutenfri eller vegetarisk pizza.

Hvem opfandt pizza?

Pizza blev opfundet i Italien, nærmere bestemt i byen Napoli, hvor man bagte pizzaer af ugæret dej, tomat og ost. Bageren Raffaele Esposito fra Napoli er den første til at skabe den klassiske italienske pizza.

Dronningen Margherita af Savoyen besøgte Napoli i 1889 og fik en pizza med tomat, ost og basilikum, som blev kaldt Pizza Margherita. Denne pizza var et symbol på italiensk national identitet og skabte en tradition for den klassiske italienske pizza.

Mrs. Totino, en datter af italienske indvandrere, var opfinder af “Frozen Pizza”, altså frysepizza og drev sammen med sin mand et pizzeria i Minneapolis. Frysepizzaerne blev produceret på et stort industrielt plan og blev hurtigt populære.

tomattens rolle i pizza

Tomaten gør sin entré i Europa og pizzaens historie starter da tomaten gør sin entré. Det første pizzeria åbnede i 1830 i Napoli. Dog har der været beretninger om at man har solgt pizzaen fra små madboder i de små gader, rundt omkring i byen.

Pizza har en lang historie bag sig og er nu blevet et globalt fænomen. Det er blevet en kulturel identitet og en del af vores dagligdag.

Vi kan med sikkerhed sige, at Pizza har haft en stor indflydelse på vores kultur og vores madlavning. Det er blevet et fælles spisebord for alle.

Nu hvor du har lært mere om Pizzaens historie, er det tid til at lære mere om Pizzaens rejse fra Romeriget til nutiden.

Pizzaens rejse fra romeriget til nutiden

Siden da har det taget et stykke tid, før pizza blev den kendte ret, som den er i dag.

Der er ikke nogen officiel historie om, hvordan pizzaen udviklede sig fra de første tider i Rom til da den blev populær i Italien og senere udbredt til resten af verden.

En af de måder, hvorpå pizzaen blev populær, var i 16. århundrede, hvor de fattige i Napoli begyndte at spise pizza. Dette var en af de gange, hvor der var en masse fattige mennesker, der var påvirket af hungersnød. De fattige havde ikke råd til meget, så de spiste pizza med forskellige former for topping. Dette var hovedsageligt på grund af, at de ikke havde råd til meget andet.

pizzaen i danmark

Pizzaens historie i Danmark

I Danmark har pizzaen fået en helt særlig plads i vores hjerter. Det var i 1980’erne, at pizzaen for alvor slog igennem i Danmark, og siden da har det italienske køkken forandret vores madvaner for altid.

Vi har tilpasset pizzaen til vores egne smag og tilføjet ting som kebab og pølser. De mest populære pizzaer i Danmark er den klassiske Margherita, Pepperoni og den mere eventyrlige Hawaiian.

Ingen anden spise havde fået en så varm velkomst i Danmark, som pizzaen fik i 1980’erne. I dag er der ingen ringere end over 1430 pizzeriaer rundt omkring i landet, og pizza er Danmarks mest udbredte takeaway spise.

Fra en enkel spise i det syditalienske Napoli, til at blive et af de mest populære måltider i hele Danmark og faktiks i hele vesten. Pizzaen har gennemgået en stor transformation gennem årene, og selvom den stadig har sit oprindelige udseende, så har den fået et helt nyt liv i Danmark.

Pizzaen har udviklet sig til at blive et af de mest elskede måltider herhjemme, og der er ikke noget der slår en god, hjemmelavet pizza.

Vi har taget pizzaen til os og gjort den til vores egen, og den har ændret vores madvaner for altid.

Med en sådan historie bag pizzaen, er det ikke underligt, at den er så populær herhjemme. Det er en historie, som vi kan lære af, og som kan give os et glimt af, hvordan mad har ændret sig gennem årene.

Opsummering

Som du kan se, er pizza en ret, der har en lang historie bag sig. Den er blevet populær i mange lande, men det tog dog et stykke tid at komme til Danmark.

Den blev fremstillet af romerne og blev et symbol på fattigdom og udvikling.

Pizzaen har været en del af vores historie gennem årene, og den vil fortsat være en del af vores historie i fremtiden.

.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indhold

Læs mere

Relevante artikler