Pizza og diabetes

PIZZA OG DIABETES

Pizza kan være en populær måde at spise på – både for børn og for voksne. Men hvad er pizza egentlig, og hvordan påvirker det pizza din blodsukkerregulering?

Må man spise pizza som diabetiker?

Hvis du har sukkersyge, men elsker pizza, kan du roligt spise pizza. Det er ikke fordi pizza er særlig sundt, men det er heller ikke fordi det ikke er sundt. Pizza er en såkaldt kompleks kulhydratkilde, hvilket betyder at det er en kilde til kulhydrater, der optages i kroppen over længere tid. Dette gør at din blodsukkerstigning vil være mere jævn, hvilket kan være en fordel. For at kunne måle hvor mange kulhydrater der egentlig er i pizzaen, skal man veje et stykke pizza og læse på emballagen hvor meget et stykke vejer. Det kan også være en god ide at veje pizzaen før og efter du har spist, for at vide hvor meget du rent faktisk spiste.

Hvad er indholdet af pizza egentlig?

Pizza kan indeholde rigtig meget af alt muligt crazy, men i sig selv er det faktisk bare dét. Pizza er kulhydrater, fedt og protein. Det er det samme som alle andre madvarer. Kulhydrater kan have mange forskellige kvaliteter, og pizza er desværre ikke den bedste mad, hvad angår kulhydrater. Der er nemlig ikke meget komplekse kulhydrater i pizza. Kulhydraterne i pizza er nemlig ikke særligt komplekse, og de optages derfor meget hurtigt. Det er derfor vigtigt at du vælger at spise pizza, når du har behov for at få blodsukkeret op.

Hvordan påvirker det din blodsukkerindstilling?

Når du skal spise pizza, så skal du huske at boluse. Bolusen ligger på omkring 1 enhed insulin pr. 15 kulhydrater. Men det afhænger naturligvis af mange ting. Først og fremmest af hvor hurtigt din krop optager kulhydraterne. Dernæst af hvor mange kulhydrater pizzaen indeholder. Derudover af, hvor højt dit blodsukker er inden du spiser. Det kan være, at du ikke må tage den samme mængde insulin, hvis dit blodsukker er lavt. Og det kan også være, at du skal tage mere insulin, hvis du spiser en pizza på en tom mave.

Sådan spiser du lækker pizza

Kigger du efter en lækker pizza, så er det en god ide at lade være med at vælge en pizza med ost som første ingrediens. Det er nemlig en meget dårlig kvalitet ost, og det betyder også, at der er for meget fedt i pizzaen.

Fremtiden for pizza

Pizza er i dag mere populær end nogensinde før. Det kan der være mange forklaringer på, men det er den nok nok mest populære måde at spise pizza på. Der er også mange muligheder for at lave pizza, så den passer lige til dig. Der er tilmed også udviklet pizzaer, der passer til folk med diabetes, og dette er en tendens der bliver mere og mere udbredt.

Husk altid at snakke med lægen

Husk altid at spørge din læge, hvis du har spørgsmål til maden du spiser, da det kan være svært at huske, hvad du må og ikke må, når du har diabetes.

Afslutning

Så hvis du elsker at nyde en god pizza, så kan det sagtens lade sig gøre, selvom du har sukkersyge. Det er dog vigtigt, at du forstår dine behov og ikke mindst kender dit blodsukkerregulering godt – så du kan passe bedst muligt på dig selv. Ved at vælge madvarer med komplekse kulhydrater og huske at boluse før og efter spisningen, kan pizzaerne helt sikkert stadig være en favorit!

Nu hvor du ved, om du kan spise pizza som diabetiker, er det tid til at tage det første skridt og starte din rejse! Gå ikke glip af muligheden for at lære om pizzaens oprindelse, få tips til sundhedsvenlige pizzaopskrifter og de bedste produkter til at lave pizzaer selv. Besøg Kennedy Pizza’s online pizza-univers, og find ud af, hvordan du kan få den ultimative pizza-oplevelse!

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indhold

Læs mere

Relevante artikler