Hvad betyder pizza?

pizza

Pizza har været en del af den italienske kultur i århundreder, og det er blevet et symbol på madglæde verden over. Det kan ikke benægtes, at pizza har haft en stor indflydelse på moderne madkultur. Så hvad betyder det egentlig? Ifølge Oxford Dictionaries, er pizza defineret som:

En skål-formet italiensk ret lavet af tyndt dej lagt med tomatsovsen, ost og andre ingredienser (som skinke eller ansjoser) og bagt i en ovn. Udtrykket ‘pizza’ stammer fra det latinske ord ‘pinsere’, der betyder ‘presse’. Dette refererer til den tynde dej, der ofte bruges til at lave pizzaer med. Pizza er så meget mere end bare dej, tomatsovs og ost; mange lande har udviklet deres egne versioner af pizzaen gennem årene! Her er nogle populære variationer:

  • Neapolitansk pizza – Denne traditionelle pizzastil blev opfundet i Napoli, Italien, og bruger usaltet mozzarellaost og frisk basilikum som toppings.
  • Chicago-stil – Denne type kendes bedst for sin tykke bund og skarpe kanter. Chicago-style pizza bruger ofte tykke lag af tomatsovsen og ost sammen med forskellige slags kød som pepperoni eller bacon.
  • New York-stil – New York-style pizza er berømt for sine tynde bunde, der er dækket med store mængder tomatsovsen og ost.
  • Californisk stil – Californisk style pizza adskiller sig fra andre versioner ved at have et tyndere dej end normalt samt et bredere udvalg af ingredienser som fisk, grøntsager eller frugter til toppings. Pizza kan findes over hele verden, men den italienske version forbliver den mest populære blandt madelskere verden over! Pizzas evne til at variere smagen har gjort det muligt for kokke fra hele verden at skabe unikke opskrifter baseret på regionale ingredienser og kulturelle præferencer. Dette betyder at der aldrig vil mangle inspiration når du bestiller din næste pizza!
    "En god pizzabund skal have en crunch udenfor og en saftig tekstur indeni." –Kokken Jamie Oliver

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indhold

Læs mere

Relevante artikler