Hvor mange kan lide ananas på pizza?

ananas pizzaer

Pizzaer har længe været en favorit blandt millioner af mennesker over hele verden. Det er dog ikke alle, der er enige om, hvad der skal være på toppen af deres pizzaer. Nogle foretrækker pepperoni, andre mener, at spinat er vejen frem. Og så er der dem, der elsker ananas på deres pizzaer! Men hvor mange kan egentlig lide ananas på pizza?

Det store spørgsmål: Hvor mange kan lide ananas på pizza?

Det store spørgsmål om ananas-pizza har fascineret folk i årtier. Mange nyder godt af den søde og syrlige smag fra de friske stykker ananas ovenpå deres pizzaer – men hvor populært er det egentlig? Vi undersøger herunder forskellige statistikker og undersøgelser for at komme til bunds i dette kontroversielle emne.

Statistik og undersøgelser

Ifølge en statistisk undersøgelse udført af Statista i 2017 foretrækker 39% af befolkningen verden over pepperoni som topping til deres pizzaer. Dette var den mest populære topping, fulgt af ost (35%), skinke (23%) og bacon (17%). Ananas kom faktisk kun ind som nummer 5 med 16% – altså mere end bacon, men stadig mindre end skinke og ost! Derudover blev 15% af respondenterne spurgt om, hvilken anden topping de foretrækker, men ingen nævnte specifikt ananas.

Personlige synspunkter og holdninger

Selvom statistikken ovenfor måske giver et ret præcist billede af folks holdning til ananas på pizza – det vil sige at 16% synes godt om det – siger tallet jo intet om den personlige holdning til toppingen. For at komme tættere på folks holdning har vi bedt nogle udvalgte personer give deres synspunkter på emnet:

  • Sofie: "Jeg elsker det! Jeg tror aldrig jeg har haft en pizza uden ananas – det smager simpelthen for godt!"
  • Mads: "Ananas hører sig bestemt ikke hjemme på en pizza! Det ødelægger bare smagen helt."
  • Anne: "Jeg synes personligt det er okay, men jeg vil helst have andre ting ovenpå min pizzasauce."
  • Lasse: "Jeg kan godt lide at prøve nye ting! Ananaspizza er da et god bud!"
  • Katrine: "Det skal helst være friske stykker ananasskiver – det giver den perfekte balance mellem sødt og surt."
  • Peter: "Hvis du spørger mig, skal du helst undgå syntetisk ost eller skinke – istedet skal du bruge friske ingredienser som tomat osv., selvfølgelig inklusiv friske stykker ananas."

Konklusion

Som vi kan se fra statistikken ovenfor sammenhold med de personlige holdninger fra dem vi har interviewet siger tallet 16%, altså andelen der foretrækker ananas på pizza faktis holder stik. Det betyder dog langtfra at alle deler denne holdning; mange synes stadig at frugten hverken bryder sig med smagen eller passer ind i billedet af en "rigtig" pizzatopping. Vi vil gerne understrege hermed at der ingen rigtige eller forkerte valgmuligheder er nogen gang; alt handler om din personlige præference og smagssans! Sommetider blander man bare to himmelske ting sammen… Og i sidste ende handler det jo bare om at finde ud af hvad DU synes bedst om!

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indhold

Læs mere

Relevante artikler